Lähivuodet Kanta-Hämeessä nähdään hyvänä

Hämeen liitto kysyi Kanta-Hämeen asukkailta miltä maakunnan lähivuodet ja heidän oma tulevaisuutensa näyttävät ja mitkä olisivat merkittävimmät tekijät, joilla Kanta-Häme menestyy.

Vastaajista 75 % arvioi oman tulevaisuutensa Kanta-Hämeen asukkaana olevan joko nykyisenlainen tai piti sitä nykyistä parempana.

Merkittävimmiksi menestystekijöiksi nousivat toimivat peruspalvelut, sujuvat liikenneyhteydet ja maakunnan sijainnin hyödyntäminen monipuolisesti ja täysimittaisesti. Myös yrittäjyyden edistämistä pidettiin merkityksellisenä, samoin kuin sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämistä, maakunnan vetovoimaa ja julkisen talouden tasapainoa. Tärkeäksi nähtiin myös positiivinen ilmapiiri maakunnassa.

Klikkaa kuva suuremmaksi.

Asukaskysely liittyi meneillään olevaan Kanta-Hämeen maakuntaohjelman 2018–2021 valmisteluun.

Lisätietoja:
Hämeen liitto, Osmo Väistö, vs. kehittämisjohtaja, p. 050 502 1132