Maistuva maaseutu - kantahämäläinen ruokaperinnetyöpaja

01.01.2017 - 31.12.2017

Kampanjassa herätetään unohtunut kekriperinne uuteen kukoistukseensa yhteisöllisten sadonkorjuujuhlien avulla ja siirretään ruoka- ja tapaperinteitä uusille sukupolville. Hankkeessa toteutettava ruokaperinnetyöpaja tuo monipuolisesti esiin kantahämäläistä ruokaperinnettä sen monista eri kunnista.

Maa- ja kotitalousnaiset juhlistavat valtakunnallisesti satavuotiasta itsenäistä Suomea tarjoamalla maakuntien makuja Maistuva maaseutu -tapahtumissa. Maaseudun antimia maistellaan mm. kekrijuhlissa, sadonkorjuutapahtumissa, ruokakursseilla, retkillä ja maaseudun ruokayrityksissä.

Yhteisöllisten tapahtumien avulla kasvatetaan ylpeyttä maaseudusta maistuvien makujen ja elämyksien lähteenä sekä lisätään kiinnostusta maakuntien ruokaperinteitä ja raaka-aineita kohtaan. Tavoitteena on myös lisätä alueellista ja paikallista yhteisöllisyyttä sekä luoda uusia perinteitä yhteisöllisyyden tukemiseksi.

Maistuva maaseutu on osa Syödään yhdessä -kokonaisuutta.

etela-suomi.maajakotitalousnaiset.fi