Suomi 100 uutiset

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema yhdessä on synnyttänyt suomalaisissa ennennäkemättömän innostuksen yhteiseen tekemiseen. Yhdessä-viikonloppuna 25.-27.8. Suomessa ja maailmalla on luvassa useita satoja Suomi 100 -tapahtumia, jotka suomalaiset ja Suomen ystävät ovat yhdessä rakentaneet toinen toisilleen. Samalla käynnistyy juhlavuoden elämyksellinen syksy kohti satavuotiaan syntymäpäivää joulukuussa.
 

Pinssit luovutettiin juhlallisin menoin viime viikolla Hattulan Mierolassa.

Tarjoamme 100-vuotiaan Suomen kunniaksi sadalle suomalaiselle, 6–8-vuotiaalle lapselle mahdollisuuden oppia puuttuva R- tai S-äänne uudella, motivoivalla tavalla nettiterapian keinoin yhdessä perheen, lähiyhteisön ja asiantuntijan kanssa. Nettiterapiaan voi osallistua mistä tahansa päin Suomea, joten hanke toteutuu koko Suomen alueella. 

Suomen Viron-instituutti kutsuu kaikki suomalaiset ja virolaiset osallistumaan 100 hetkeä -valokuvakilpailuun. Kuvista kootaan näyttely, joka näyttää miten naapurukset näkevät toisensa. Suomen sekä Viron sadannen syntymäpäivän kunniaksi järjestetty kilpailu jatkuu 31.8.2017 asti.

Kesällä 2017 järjestetään valokuvakilpailu, jossa suomalaiset kuvaavat Viroon liittyviä elämyksiä. Kuvat jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #vironhetki.

Kanta-Hämeessä satavuotiasta Suomea juhlitaan yli 300 hankkeen voimin.
Olemme valtakunnallisesti jo kolmanneksi innokkaimpia juhlijoita. Kiitos hämäläiset!
Katso tapahtumia kuntien omilta verkkosivuilta, Hämeen liiton Suomi100-sivulta ja Facebookista.

Hulahula Suomi 23.6. klo 22
Enää neljä päivää aikaa! Tanssitaan Suomi maailman kartalle juhannusaattoiltana #Yhdessä!

SPR:n Lopen osasto järjestää ensimmäistä kertaa sen historiassa Hyväntekeväisyystanssit. Kesäperjantaina tanssitaan Järventaustan Pirtillä, osoitteessa Järventaustantie 643, Loppi.

Järventaustan Pirtti on kunnostettu hienoon kuntoon talkoilla kyläläisten voimin ja siellä on entistä viihtyisämpää tanssia tai järjestää muita juhlia.

Kettukin taideryhmän Nea Hakkarainen, 15v. suunnitteli ja toteutti taidelahjan Marjahattujen päiväkotiin Hattulaan. Nea valitsi lahjan saajaksi päiväkodin, jotta teos toisi iloa ja hyvää mieltä lasten arkeen. Yhteisötaideteoksen materiaaleja ja luonnetta mietittiin tutustumiskäynnillä päiväkodissa. Paikaksi valikoitui ulkoilupihan leikkipaikka ja lasten ehdotuksesta teos on värikäs ja siinä on yllättäviä ja liikutettavia yksityiskohtia.

Riihimäen Kesäkonserttien 36. festivaalikesä on aivan nurkan takana – viikon päästä sunnuntain taittuessa iltaan on Riihimäen seudulla nautittu yhteensä 17 toinen toistaan ainutkertaisempaa konserttia.

Avoimet Kylät -päivänä yli 700 kylää kutsuu tapahtumiinsa ympäri Hämettä ja Suomea.

Poikkea kesäkuun toisena lauantaina lähikylillä tai tee koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa. – Olet lämpimästi tervetullut kylään!

Suomi100-satuksen saanut Taidehaaste nostaa juhlavuoden “yhdessä”-teeman hengessä esiin kotikaupunkimme sadat kasvot ja katsoo elämää Hämeenlinnassa eilen, tänään ja huomenna. !

Sata päivää kestävä suuri taidetapahtuma avataan juhlallisesti Taiteiden Yönä perjantaina 25.8. Hämeenlinnan Taidemuseon Lohrmann-makasiinirakennuksessa klo 17.30 ja taide on ainutlaatuisella tavalla läsnä kaupungissa Itsenäisyyspäivään 6.12.2017 asti. !

Sivut