100 puistoa -kampanja etsii Suomen parhaita puistoja

Mikä tekee puistosta merkityksellisen, miksi se on kaupunkilaisille tärkeä ja mitä siellä tehdään? Kaupunginpuutarhurien Seura, Viherympäristöliitto ja kansallisten kaupunkipuistojen verkosto haastavat suomalaiset tarkkailemaan viherympäristöään ja kertomaan, mistä löytyvät Suomen parhaat puistot.

Toiset hakeutuvat puistoon virkistäytymään, toiset kaipaavat lepoa ja rauhaa, toiset haluavat liikkua, pelata ja tavata ystäviä. Ihminen tarvitsee henkisen ja fyysisen terveyden
ylläpitämiseksi monipuolista viherympäristöä lähellä asuinpaikkaansa. Puistot ja muut julkiset viheralueet ovat myös kohtaamisen paikkoja, joissa asioita tehdään yhdessä.

100 puistoa -kampanja on kaikille avoin ja kuka tahansa voi ehdottaa puistoa listalle. Kriteerinä on, että ehdotettava puisto on julkinen viheralue ja ehdottajalleen tärkeä.
Kampanjan tarkoituksena on tuoda esille suomalaisia puistoja ja puistokulttuuria itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden
ohjelmaa: http://suomifinland100.fi/project/100-puistoa/.

Joko teillä on mielessänne kaupunkinne paras puisto? Haastamme mukaan kaikki Suomen kunnat ja kaupungit asukkaineen. Tavoitteena on löytää erilaisia puistoja eri
puolilta Suomea, vähintään sadasta eri kunnasta. Puistoja esitellään eri yhteyksissä ja medioissa, kuten esim. Viherympäristö-lehdessä.

Kampanjaa saa vapaasti jakaa omissa kanavissa ja kannustaa asukkaita ehdottamaan oman kaupunkinsa puistoja listalle.

Osallistuminen
Omaa suosikkipuistoa voi ehdottaa 1.5.–30.6.2017 täyttämällä verkkolomakkeen osoitteessa www.vyl.fi (HUOM! kampanjasivu aukeaa 27.4.). Kampanjaan voi osallistua myös
sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #100puistoa.

Asiantuntijaraati valitsee ehdotuksista sata parasta puistoa, jotka julkistetaan elokuussa Kaupunginpuutarhurien Seuran kesäluentopäivillä. Myös parhaat perustelut ja
paras #100puistoa -somepostaus palkitaan.

Lisätiedot:
Timo Koski, Kaupunginpuutarhurien Seura, Timo.Koski@tampere.fi