Juhlavuotta vietetään sadoin tapahtumin Yhdessä-viikonloppuna 25.-27.8.

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema yhdessä on synnyttänyt suomalaisissa ennennäkemättömän innostuksen yhteiseen tekemiseen. Yhdessä-viikonloppuna 25.-27.8. Suomessa ja maailmalla on luvassa useita satoja Suomi 100 -tapahtumia, jotka suomalaiset ja Suomen ystävät ovat yhdessä rakentaneet toinen toisilleen. Samalla käynnistyy juhlavuoden elämyksellinen syksy kohti satavuotiaan syntymäpäivää joulukuussa.
 
”Yhdessä-viikonloppuna on tulossa laajoja valtakunnallisia, ulkomaillekin ulottuvia tapahtumia sekä valtava kirjo paikallisia oman kylän tempauksia. Silloin liputetaan Suomen luonnolle, retkeillään, syödään yhdessä, lauletaan, musisoidaan ja tanssitaan toreilla ja jopa junissa sekä kisataan mestaruuksista mitä erikoisimmissa lajeissa”, Suomi 100:n viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä kertoo.

Osa Yhdessä-viikonlopun tapahtumista on erityisesti tähän ajankohtaan suunniteltuja, osa vuosittain toistuvia, mutta tällä kertaa Suomi 100 -teemalla toteutettavia.
Valtakunnallisesti näkyvimpiä on Suomen Luonnon päivä 26.8. lauantaina, jolloin koko maassa liputetaan ensi kertaa Suomen luonnolle ja kaikissa Suomen kansallispuistoissa kajahtaa kuorolaulu. Maailman suurimmat kyläjuhlat sekä monenlaiset paikalliset tapahtumat kutsuvat ihmisiä yhteen kaikkialla Suomessa. Ulkomailla Tukholman koko Kungsträdgården muuttuu kolmen päivän ajaksi STHLM/SUOMIkaupunkifestivaaliksi.

Lisäksi kymmenissä eri maissa nautitaan Suomen kunniaksi illallista taivaan alla Finnish Your Dinner -tapahtumissa.

Suomen suuri vuosi

Juhlavuoden yhdessä-teema ja ohjelman avoin toteutustapa ovat synnyttäneet suomalaisissa ennenäkemättömän innostuksen yhdessä tekemiseen. Yhdessä-viikonloppuna käynnistyy vilkkaan tapahtumakesän jälkeen elämyksellinen jakso kohti satavuotiaan syntymäpäivää joulukuussa.

”Jo nyt voidaan nähdä, että itsenäisyyden juhlavuodesta on tullut Suomen suuri vuosi, kiitos satojen tuhansien ohjelman tekijöiden ja osallistujien kaikkialla maailmassa. Yhdessä-viikonloppuna vuoden teema korostuu - se on sekä tekemisen tapa, että yhteinen kokemus”, Suomi 100 -hallituksen puheenjohtaja Paula Lehtomäki sanoo.

Lisätietoja:

Yhdessä-viikonlopun ohjelmaa on koottu juhlavuoden verkkosivuille http://suomifinland100.fi/yhdessa-viikonloppu/
 
Lisätietoa antavat kunkin tapahtuman järjestäjät.

Tietoa alueellisesta ohjelmasta saa Suomi 100 -alueverkostolta: http://suomifinland100.fi/info/yhteystiedot/#alueverkosto
 
Yhdessä-viikonlopun video: https://youtu.be/7JAfPzocGVM

Aiheeseen liittyvä kampanjatunnus ja kuvituskuvia median käyttöön: http://suomifinland100.fi/media/