Häme-päivä 2017: Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien ilmaistapahtumiin odotetaan tuhansia kävijöitä

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Hämeenlinnassa 12.–14.5.2017. Tapahtumaan osallistuu noin 2 800 kuorolaulajaa eri puolilta Suomea, aina Sodankylästä ja Lieksasta saakka. Mukana juhlahumussa on myös Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Viikonlopun aikana kuullaan kymmeniä kuorokonsertteja ja -keikkoja eri puolilla Hämeenlinnaa. Tarjolla on jokaiselle jotain: eturivin suomalaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä Ylioppilaskunnan Laulajista Vox Aureaan ja Naiskuoro KYNistä Rajattomaan, Kuorot kuutamolla -kapakkakierros, piknik-konsertti Linnanpuistossa ja perinteisempiä konsertteja Raatihuoneella, Verkatehtaalla ja kirkoissa. Laulu valtaa myös kauppakeskukset, kahvilat ja ravintolat.

Laulu- ja soittojuhlien ilmaisiin ulkoilmatapahtumiin odotetaan äitienpäiväviikonloppuna tuhansia kävijöitä. Torilla järjestettävät tapahtumat ja juhlakulkue sulkevat myös katuja ja aiheuttavat poikkeusreittejä Hämeenlinnan keskustassa perjantaina 12.5. ja sunnuntaina 14.5. Toria ympäröiviä katuja suljetaan Laulu- ja soittojuhlien avajaisia varten perjantaina 12.5. klo 17-21 välisenä aikana. Lisäksi tapahtumaan saapuvat osallistujat voivat ruuhkauttaa Verkatehtaan ympäristöä perjantaina 12.5. klo 15-18 välisenä aikana.

Hämeenlinnan torilla järjestettävää juhlajumalanpalvelusta varten torin ympäryskadut suljetaan sunnuntaina 14.5. klo 9-15. Juhlakulkue lähtee torilta jäähallille klo 13.30 ja sulkee edetessään katuja oheisen kartan mukaisesti noin klo 14.30 saakka. Myös kaupungin linja-autoliikenne siirtyy perjantaina ja sunnuntaina poikkeusreiteille ja väliaikaisille pysäkeille torin ympäristössä.

Suomen mittavimpiin kuorotapahtumiin lukeutuvat Laulu- ja soittojuhlat järjestetään viiden vuoden välein, viimeksi 2012 Kuopiossa ja 2007 Porissa. Tänä vuonna tapahtumassa juhlistetaan ennen kaikkea 100-vuotista itsenäisyyttään juhlivaa Suomea. Kyseessä onkin yksi suurimmista Suomi 100 -tapahtumista Kanta-Hämeen alueella. Tapahtuma on valittu myös vuoden 2017 Häme-päiväksi. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lisätietoja ja koko tapahtuman ohjelma: www.laulujuhlat.fi
Projektipäällikkö Aino Herranen, laulujuhlat@sulasol.fi, puh. 010 8200 236

Laulu- ja soittojuhlien kulkuekartta: