Julkaistu

Alkuvuonna syntyi 302 uutta hämäläistä – väkiluku on kasvanut

Tammi-maaliskuun syntyvyysluvut olivat korkeammat kuin parina edellisenä vuonna. Maakuntaan syntyi 302 uutta lasta. Luonnollinen väestönlisäys on silti edelleen negatiivinen, sillä kuolleiden määrä on suurempi. Alkuvuonna kuolleita oli 500 henkeä, mikä on hieman enemmän kuin aiempina vuosina vastaavaan aikaan.

Hämeenlinnan ja Riihimäen seutujen väkiluku kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Maakuntien välinen muuttoliike on vuoden alusta ollut maakunnalle positiivinen. Muuttovoittoa on tullut yhteensä 171 asukkaan verran. Tulijoita on ollut enemmän ja lähtijöitä hieman vähemmän kuin aiempina vuosina. Maaliskuussa maakunnan väestölisäys oli 62 henkeä.

Ulkomailta Hämeeseen muutti tammi-maaliskuun aikana 111 asukasta ja lähtijöitä oli vain 27. Maastamuuttojen määrä onkin ollut selvästi matalampaa kuin aiempina vuosina, mutta myös maahanmuuttoja oli vähemmän kuin viime vuonna.

Tutustu tästä alla olevasta esityksestä tuoreimpaan väestökatsaukseen. Esityksen saa koko ruudun kokoiseksi klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa nuolta. Koko ruudun näytöstä pääsee palaamaan ESC-näppäimellä.

Väestökatsauksen ja muut tilastografiikkamme löydät Ennakointi- ja tietopalvelut -otsikon alta.