hämäläinen järvimaisema, tyttö kalliolla
Etusivu / Elinvoima ja kehittäminen / Kestävä arki / Luovat alat ja matkailu

Luovat alat ja matkailu

Päivitetty

Luovat alat ja design-osaaminen ovat tuoneet meille uusia, innovatiivisia ratkaisuja käyttäjälähtöiseen tuote- ja palvelukehitykseen. Meillä Hämeessä on myös erinomaiset edellytykset matkailun elinvoimavaikutuksen parempaan hyödyntämiseen.

Luovien alojen määrittely on haastavaa, sillä luovat alat kehittyvät ja muuttuvat koko ajan. Maakuntamme kehitykselle niiden merkitys on monitahoinen. Luovat alat, hyvinvointi- ja vapaa-ajan palvelut kulttuurin, liikunnan ja musiikin parissa tarjoavat palveluita paikallisille asukkaille ja vierailijoille sekä houkuttelevat maakuntaamme uusia asukkaita, yrittäjiä ja liiketoimintaa.

Ennakoivan terveydenhuollon ja liikuntapalveluiden merkitys on kasvussa. Luonnon ja kulttuurin hyvinvointivaikutukset ja luontomatkailun kansainvälistyminen hämäläisessä, puhtaan ja monipuolisen lähiluonnon vaikutuksessa tarjoavat muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluita tarjoaville yrityksille monenlaisia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen.

Meillä voi samalla hengenvedolla nauttia puhtaasta ilmasta, vedestä, vehreästä ympäristöstä, ihmisen rakentamista kulttuurikerroksista sekä hyvistä palveluista ja modernista elinvoimasta.

Olemme Hämeen liittona aktiivisesti mukana Visit Finlandin kansainvälisessä Lakeland –markkinoinnissa nostamassa hämäläistä matkailua maailman tietoisuuteen.

Kansainvälisen matkailun kasvattamisessa on hyödynnetty maakuntamme luontaisia vetovoimatekijöitä, eli luontoa, eri vuodenaikoja, vesistöä, hiljaisuutta, puhdasta lähiruokaa yhdistettynä hämäläiseen historiaan ja kulttuuriin, liikuntaa ja monipuolisia tapahtumia unohtamatta. Myös monimuotoinen ammatillinen matkailu kehittyy maakuntamme vahvan kiertotalousosaamisen kautta.