Julkaistu

Elinvoimakatsaus: Hyvä työllisyystilanne jatkui marraskuussa

Loppi maakunnan kärjessä

Maakunnan työttömyysaste oli 8,2 %, mikä on hieman alhaisempi kuin koko maan 8,9 %. Hämeenlinnan seudulla työttömyysaste oli lokakuussa 8,6 %, Forssan seudulla 8,1 % ja Riihimäen seudulla pienin 7,5 %.  

Kuntien välisessä vertailussa paras työllisyystilanne oli Lopella, jossa työttömyysaste oli 5,2 %. Hattulassa luku oli 5,3 % ja Hausjärvellä 6,2 %. Korkeinta työttömyys oli Humppilassa (9,7 %) ja Hämeenlinnassa (9,3 %). 

Julkiseen työnvälitykseen ilmoitettujen työpaikkojen määrä on laskenut tasaisesti syksyn kuluessa.  Eniten töitä on tarjolla hoivapalvelujen ja terveydenhuollon työntekijöille ja rakennustyöntekijöille. 

Väkiluku väheni hieman 

Maakunnan väkiluku oli marraskuussa 169 646, joten väki väheni viime kuusta 36 henkilöllä. Marraskuussa väestö kasvoi ainoastaan neljässä maakunnassa. Kanta-Hämeen tilanne on varsin maltillinen, sillä esimerkiksi Satakunnassa väestö väheni 161 henkilöllä ja Etelä-Savossa 158 henkilöllä.

Hämeenlinnan seudun asukasmäärä kasvoi 29 henkilöllä, Forssan seudun väheni 21 henkilöllä ja Riihimäen seudun väheni 44 henkilöllä. Kunnista väestönlisäystä kertyi eniten Janakkalaan (+12), Hämeenlinnaan (+10) ja Hattulaan (+7). Suurin pudotus luvuissa oli Riihimäellä (-38) ja Forssassa (-17).  

Marraskuussa syntyi 101 uutta hämäläistä ja kuolleita oli 169 henkilöä, joten luonnollinen väestönkehitys jäi miinukselle (-68).  

* Väestötiedot näkyvät elinvoimakatsauksessa tällä hetkellä ainoastaan vuoden 2022 osalta.

Marraskuun elinvoimakatsaukseen voit tutustua tästä:

Katsaus löytyy myös Hämeen liiton sivuilta: Kanta-Hämeen Elinvoimakatsaus