Julkaistu

Elinvoimakatsaus: Lomautukset lievässä nousussa, mutta työllisyystilanne on edelleen hyvä

Kanta-Hämeen työllisyystilanne on melko samankaltainen kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli toukokuussa 8,2 %, eli sama kuin vuotta aiemmin. Koko maan lukema on 9 %, johon lisäystä on tullut 0,1 % vuoden takaisesta.

Maakunnan korkein työttömyysaste oli Forssassa (10,3 %), jossa lukemaa nostaa lomautettujen suuri määrä. Matalin työttömyysaste oli Lopella (4,5 %) ja Hattulassa (4,8 %). Seuduittain lukemat ovat melko tasaiset, Hämeenlinnan seudulla 8,5 %, Forssan seudulla 8,3 % ja Riihimäen seudulla 7,5 %.

Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkaa edelleen vähenemistään

Pitkäaikaistyöttömyyden trendi on ollut pitkään laskussa, joskin määrä nousi hieman viime kuuhun verrattuna (+14). Kanta-Hämeessä toukokuussa yli vuoden työttömänä olleita oli 2 421 henkilöä.

Lomautettujen määrä on vuoden takaisesta lievässä kasvussa Forssan ja Hämeenlinnan seuduilla. Riihimäen seudulla lomautettuja sen sijaan on vähemmän kuin vuotta aiemmin. Toukokuussa koko maakunnassa oli yhteensä 466 lomautettua, kun vuotta aiemmin heitä oli 395 henkilöä.

Maakunnan väkiluku on laskusuhdanteessa

Toukokuussa Kanta-Hämeen väkiluku oli 169 222 henkilöä. Vähennystä huhtikuuhun on 76 henkilöä. Tammikuusta 2023 väkiluku on vähentynyt 255 henkilön verran.

Lapsia syntyi toukokuussa 91, kuolleita henkilöitä oli 182. Luonnollinen väestönkehitys selittää osaltaan väkiluvun vähenemistä.

Maakunnasta poismuuttaneita oli toukokuussa 29 henkilöä enemmän kuin maakuntaan muuttaneita. Nettomaahanmuutto sen sijaan oli positiivinen 46 henkilöllä.

Seuraava elinvoimakatsaus ilmestyy elokuussa

Seuraava Kanta-Hämeen elinvoimakatsauksen uutiskirje ilmestyy 22.8.

Hyvää kesää!