Julkaistu

Elinvoimakatsaus: Maahanmuutto on kääntänyt Kanta-Hämeen väkiluvun kasvuun

Väestönkasvu on ollut pitkään laskussa koko maassa. Syynä on ollut heikko luonnollinen väestönkehitys, eli syntyneitä on vähemmän kuin kuolleita. Tämän osalta suunta on edelleen negatiivinen kaikissa Kanta-Hämeenkin kunnissa. Maakunnassa syntyi elokuussa 96 uutta vauvaa ja kuolleita henkilöitä oli 167.

Viimeisen kolmen kuukauden aikana tapahtunut väkiluvun kasvu selittyy maahanmuutolla. Kanta-Hämeeseen muutti ulkomailta 222 henkilöä, kun maakunnasta ulkomaille muuttaneita oli vain 16 henkilöä. Kuntien välisen muuttoliikkeen seurauksena menetettiin 101 asukasta muille maakunnille.

Forssan seudulla elokuussa oli 31 622 asukasta ja väkimäärä lisääntyi 30 henkilöllä, valtaosin juuri maahanmuuton takia. Hämeenlinnan seudulla asukkaita oli 93 678 henkilöä, mikä on 84 henkilöä positiivinen maan sisäisen muuttoliikkeen ja maahanmuuton takia. Riihimäen seudulla väestö väheni 80 henkilöllä korkeahkon lähtömuuton takia. Riihimäen seudun väkiluku elokuussa oli 44 119 henkilöä.

Työllisyystilanne on edelleen hyvä rakennusalan haasteista huolimatta

Kanta-Hämeen työttömyysaste oli 8,6 prosenttia, kun koko maassa luku oli 9,4 prosenttia. Hämeenlinnan seudulla työttömyysaste oli 8,7 prosenttia, Forssan seudulla 9,3 prosenttia ja Riihimäen seudulla 7,8 prosenttia.

Rakennusalan haasteet näkyvät etenkin Forssan seudulla. Lomautusten määrä on lähes kolminkertaistunut vuoden takaisesta. Alhaisimmat työttömyyslukemat löytyvät Lopelta 4,7 prosenttia ja Hattulasta 4,9 prosenttia.

Siirry tästä linkistä Kanta-Hämeen elinvoimakatsauksen sivulle.