Julkaistu

Elinvoimakatsaus: Maahanmuutto tasoittaa väkiluvun laskua – rakennusalan haasteet ovat nousussa

Alhainen syntyvyys on edelleen osasyy negatiiviseen väestökehitykseen ja väritti heinäkuunkin tilastoja. Uusia kantahämäläisiä syntyi 95, kuolleita henkilöitä oli 147. Maakuntaan muutti 500 uutta asukasta, mutta samaan aikaan poismuuttaneita oli 641.

Maahanmuutto sen sijaan oli poikkeuksellisen vahvaa, nettomaahanmuutto oli positiivinen 149 henkilöä. Maahanmuuton ansioista Forssan ja Forssan seudun väestömäärä kasvoi poikkeuksellisesti heinäkuussa. Esimerkiksi Forssan kaupungin väkiluku kasvoi 38 henkilöllä.

Forssan työllisyystilanne heikkenee

Työttömyysaste koko maakunnassa oli heinäkuussa 9,5 %. Heinäkuu on perinteisesti heikoin työllisyyskuukausi ja tästä syystä työttömyysastekin on tämän vuoden tähän mennessä korkein. Viime vuoteen verrattuna tilanteeseen on kuitenkin tullut parannusta 0,2 prosenttiyksikköä.

Työttömyysaste oli Hämeenlinnan ja Forssan seuduilla molemmissa 9,8 % ja Riihimäen seudulla 8,8 %. Forssassa oli korkein työttömyysprosentti 12,3. Forssan työttömyysaste on noussut voimakkaasti erityisesti rakennusalan haasteiden takia. Alhaisin työttömyysprosentti oli Lopella (5,4 %), Hattulassa (5,8 %) ja Hausjärvellä (6,6 %).