Julkaistu

Elinvoimakatsaus: Syntyneiden määrä laski ennätykselliselle tasolle huhtikuussa

Heikohko työllisyystilanne on hieman parantunut alkuvuonna. Väestönkehitys on entistä enemmän muuttoliikkeen varassa.

Kanta-Hämeen väkiluku laski huhtikuussa 169 497 asukkaaseen. Kuukaudessa väestö on vähentynyt 35 henkilöllä. Maakunnassa syntyi 68 lasta ja kuoli 157 henkilöä. Syntyneiden määrä on kuukausikohtaisesti alhaisin vuonna 1990 alkaneen mittaushistorian aikana.

Maahanmuutto on edelleen voimakasta, vaikka edellisvuoden kesän ja syksyn korkeisiin lukuihin ei ylletä. Nettomuutto oli huhtikuussa 90 henkilöä positiivinen.

Huhtikuun aikana Hämeenlinnan seudun väkiluku laski hieman ja oli nyt 93 718 asukasta. Riihimäen seutukunnan asukasmäärä pysyi samana kuin maaliskuussa eli 44 265 asukkaassa. Forssan seutukunnan väestömäärä sen sijaan kasvoi hieman maaliskuusta ja oli nyt 31 514 asukasta.

Työttömien ja lomautettujen määrä on vähentynyt alkuvuonna

Työllisyystilanne on viime vuotta heikompi, mutta tilanne on kohentunut alkuvuonna. Kanta-Hämeen työttömyysaste oli huhtikuun lopussa 9,3 prosenttia ja se on noussut vuoden takaisesta 0,9 prosenttiyksikköä. Forssan seudulla 10,4 prosenttia (nousua vuoden takaisesta 1,9 prosenttiyksikköä), Hämeenlinnan seudulla 9,3 prosenttia (nousua vuoden takaisesta 0,8 prosenttiyksikkö) ja Riihimäen seudulla 8,7 prosenttia (nousua vuoden takaisesta 0,9 prosenttiyksikköä). Koko maan työttömyysaste oli 10,3 prosenttia (nousua vuoden takaisesta 1 prosenttiyksikkö).

Lomautettujen määrä on edelleen korkea, mutta niin ikään alkuvuodesta laskusuuntainen. Huhtikuussa lomautettuja oli Kanta-Hämeessä 919 henkilöä, kun vielä tammikuussa määrä oli 1246 henkilöä.

Väestötiedot perustuvat Tilastokeskuksen väestön ennakkotilastoon ja työttömyystiedot Työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastoon. Väestötiedot ovat ennakkotietoja ja lukuihin saattaa tulla muutoksia, sillä tiedot päivittyvät vuoden aikana.

Siirry tästä linkistä Kanta-Hämeen elinvoimakatsauksen sivulle.

Lisätietoja: Jukka Lidman, maakunta-analyytikko, p. +358 50 479 2541, etunimi.sukunimi(a)hame.fi