Julkaistu

Elinvoimakatsaus: Syyskuun työllisyystilanne oli erinomainen, väestönkehityksessä on edelleen haasteita

Kanta-Hämeen työllisyystilanne syyskuussa oli positiivinen. Koko maakunnan työttömyysaste oli 8,1 %. Seutukunnittain tilanne jakautui melko tasaisesti: Hämeenlinnan seutu 8,5 %, Forssan seutu 8 % ja Riihimäen seutu 7,5 %. Koko maan työttömyysaste oli 8,8 %.

Hattula kärjessä työllisyyden osalta

Maakunnan parhaimmaksi työllisyystilanteen osalta syyskuussa ylsi Hattula, jossa työttömyysaste painui 4,7 %:iin. Lopella lukema oli 4,9 % ja Jokioisilla 5,9 %.

Korkeimmat työttömyysasteet olivat Forssassa 9,4 %, Hämeenlinnassa 9,3 % ja Humppilassa 9 %.

Julkiseen työnvälitykseen ilmoitettuja työpaikkoja on edelleen poikkeuksellisen runsaasti auki, mutta määrä on hieman vähentynyt vuoden takaisesta vastaavasta ajanjaksosta. Syyskuussa Kanta-Hämeessä oli 4 768 avointa työpaikkaa. Eniten avoimia työpaikkoja oli tarjolla lähihoitajille, toimisto- ja laitossiivoojille sekä sairaanhoitajille.

Väkiluku supistui syyskuussa 139 henkilöllä

Kanta-Hämeen väkiluku oli syyskuussa 169 708. Muuttotappiota tuli runsaasti, kun maakunnasta poismuuttaneita oli 96 ihmistä enemmän kuin tulomuuttajia. Eniten muuttotappiota oli Hausjärvellä (-23), Hattulassa (-21) ja Jokioisilla (-15). Nettomuuttovoittoa saivat ainoastaan Hämeenlinna (+9) ja Humppila (+2).

Syyskuussa syntyi 107 uutta hämäläistä, kuolleita oli 163. Luonnollinen väestönkehitys oli siis edelleen miinuksella -56. Luvut eivät ole olleet positiivisia yhdessäkään Kanta-Hämeen kunnassa, mutta Jokioisilla, Lopella ja Ypäjällä päästiin nollatulokseen.

* Väestötiedot näkyvät elinvoimakatsauksessa tällä hetkellä ainoastaan vuoden 2022 osalta.

Syyskuun Elinvoimakatsaukseen voi tutustua tästä:

Katsaus löytyy myös Hämeen liiton sivuilta: Kanta-Hämeen Elinvoimakatsaus