Julkaistu

Elinvoimakatsaus: Työllisyystilanne jatkuu erinomaisena

Riihimäen seudulla Kanta-Hämeen paras työllisyystilanne

Maakunnan työttömyysaste oli 8,1 %, mikä on hieman alhaisempi kuin koko maan 8,8 %. Seutukunnittain tilanne jakautuu Kanta-Hämeessä edelleen melko tasaisesti. Hämeenlinnan seudulla työttömyysaste oli lokakuussa 8,5 %, Forssan seudulla 7,9 % ja Riihimäen seudulla pienin 7,5 %.

Kuntien välisessä vertailussa paras työllisyystilanne oli edelleen Hattulassa, jossa työttömyysaste oli 4,8 %. Lopella luku oli 5,1 % ja Jokioisilla 5,9 %. Korkeinta työttömyys oli Forssassa ja Hämeenlinnassa 9,3 %:lla.

Julkiseen työnvälitykseen ilmoitettuja työpaikkoja on runsaasti auki, vaikka kehitys on hiipunut kesän jälkeen. Lokakuussa avoimia työpaikkoja Kanta-Hämeessä oli 4 305, joissa eniten töitä on tarjolla hoivapalvelujen ja terveydenhuollon työntekijöille, rakennustyöntekijöille ja siivoojille.

Väkiluku väheni jälleen

Maakunnan väkiluku oli lokakuussa 169 697, eli väki väheni viime kuusta 82 henkilöllä. Hämeenlinnan seudun asukasmäärä pieneni 20 henkilöllä, Forssan seutu 25 henkilöllä ja Riihimäen seutu 37 henkilöllä. Kunnista väestönlisäystä kertyi eniten Riihimäelle (+9) ja Forssaan (+7). Suurin pudotus luvuissa oli Hausjärvellä (-32) ja Tammelassa (-23).

Muuttovoittoa saaneet kunnat olivat Hämeenlinna (+28), Riihimäki (+19), Forssa (+15) ja Humppila (+4). Maakuntaan muutti yhteensä 659 henkilöä ja pois muuttaneita oli 664. Maahanmuuton osalta Kanta-Hämeen väestö lisääntyi 10 henkilöllä.

Lokakuussa syntyi 87 uutta hämäläistä ja kuolleita oli 178 henkilöä, joten luonnollinen väestönkehitys jäi jälleen miinukselle (-91).

Elinvoimakatsauksessa näkyy nyt myös Päijät-Hämeen kuntien tiedot

Elinvoimakatsaukseen on sisällytetty nyt myös Päijät-Hämeen kuntien luvut. Käyttäjä voi valita kunnat edelleen samasta valikosta, johon ne on listattu aakkosjärjestykseen.

Kahden naapurimaakunnan tietojen yhteinen käyttö mahdollistaa entistä paremmin kuntien tilanteen keskinäisen vertailun ja kuntien erilaisen dynamiikan havainnoinnin.

Kannattaakin tutustua myös muuhun kuin oman kunnan tilanteeseen!

* Väestötiedot näkyvät elinvoimakatsauksessa tällä hetkellä ainoastaan vuoden 2022 osalta.

Lokakuun Elinvoimakatsaukseen voi tutustua tästä:

Katsaus löytyy myös Hämeen liiton sivuilta: Kanta-Hämeen Elinvoimakatsaus