Julkaistu

Elinvoimakatsaus: Työttömyystilanne on heikentynyt lomautusten takia

Kanta-Hämeen työttömyysaste on heikentynyt kaikissa kunnissa. Heikko työllisyystilanne johtuu pääosin lomautusten suuresta noususta. Lomautukset ovat lisääntyneet lähes 200 prosenttia vuoden takaisesta. Tilanne on haastava erityisesti metalliteollisuudessa ja rakentamisen alalla. Yli 80 prosenttia lomautetuista on miehiä.

Kanta-Hämeen työttömyysaste oli 9,2 prosenttia, kun viime vuonna vastaavaan aikaan luku oli 8,1 prosenttia. Hämeenlinnan seudulla lukema oli lokakuussa 9,7 prosenttia, Forssan seudulla 9,9 prosenttia ja Riihimäen seudulla 8 prosenttia.

Heikoin työllisyystilanne maakunnassa oli Forssassa, jossa työttömyysaste on noussut 12,5 prosenttiin. Alhaisin työttömyysaste oli Lopella, 5,4 prosenttia.

Asukasmäärä lisääntyi maahanmuuton seurauksena

Lokakuussa Kanta-Hämeen väkiluku nousi 169 626 asukkaaseen. Hämeenlinnan seudulla asukkaita oli 93 826, Riihimäen seudulla 44 144 ja Forssan seudulla 31 656.

Väkiluku kasvoi syyskuuhun verrattuna 124 asukkaalla. Kasvu johtui maahanmuutosta, sillä nettomaahanmuutto oli vahvasti positiivinen, 241 henkilöä.

Heikon syntyvyyden takia luonnollinen väestönkehitys oli edelleen huomattavasti miinusmerkkinen, -98 henkilöä. Luonnollinen väestönkehitys lasketaan siten, että kuukauden aikana syntyneiden määrästä vähennetään kuolleiden henkilöiden määrä. Lokakuussa Kanta-Hämeessä syntyi 93 vauvaa, kuolleita henkilöitä oli 191.

Siirry tästä Elinvoimakatsauksen sivulle.