Julkaistu

Elinvoimakatsaus: Väestö lievässä laskussa vuonna 2022

Hämeenlinnalaisten määrä kasvoi viime vuonna 78 henkilöllä, mutta muissa Kanta-Hämeen kunnissa väkiluku oli laskussa. Luonnollinen väestönkehitys oli negatiivista kaikkialla maakunnassa, eli syntyneitä oli vähemmän kuin kuolleita.

Hämeenlinnan seudun luonnollinen väestökehitys oli -426, Riihimäen seudun -209 ja Forssan seudun -288. Suomessa on Tilastokeskuksen mukaan 309 kuntaa, joista ainoastaan 33:ssa luonnollinen väestönkehitys oli positiivinen vuonna 2022. Lukumääräisesti paras tilanne oli Espoossa (1 328) ja heikoin Kouvolassa (-789).

Kuntien välisessä nettomuutossa positiivisen luvun saivat Hämeenlinna (48) ja Humppila (10), muissa maakunnan kunnissa nettomuutto oli miinuksella. Nettomaahanmuutto Kanta-Hämeeseen oli plussalla 552 henkilöä.

Työttömyysaste edelleen koko valtakunnan tasoa parempi

Viime joulukuussa koko maan työttömyysaste oli 9,9 %, kun Kanta-Hämeessä se jäi 9 %:iin. Korkeimmat luvut olivat Forssassa ja Humppilassa (10,4 %) ja Hämeenlinnassa (10,1 %). Pienin työttömyysaste oli Lopella (5,4 %).

Väestömuutokset ovat nyt saatavilla kuukausikohtaisesti elinvoimakatsauksessa

Väestömuutokset löytyvät nyt kuukausitasolla Kanta-Hämeen elinvoimakatsauksesta.

Nyt katsauksen sivulta ”Väestö” näkee miten syntyvyys, kuolleisuus, kuntien välinen muuttoliike ja maahanmuutto ovat kehittyneet kunnittain viimeisen 13 kuukauden aikana.

Lisäksi elinvoimakatsaukseen on lisätty uutena alueena Hämeen ELY-alue, joka löytyy alasvetovalikosta alimmaisena.