Julkaistu

Elokuun väestökatsauksen maltillisuus yllätti positiivisesti

Kanta-Hämeen väkiluku oli Tilastokeskuksen mukaan elokuun lopussa 171 176 asukasta. Kokonaismuutos tammi-elokuussa oli parempi kuin aiempana neljänä vuonna vastaavaan aikaan. Kuukausimuutosten osalta väestön määrä laski heinäkuusta elokuuhun 75 hengellä.

Maakuntien välinen muuttoliike oli edelleen positiivinen tammi-elokuun aikana, ja Kanta-Häme sai muuttovoittoa 72 asukasta. Viimeksi muuttovoittoa on saatu yhtä paljon tai enemmän vuonna 2011. Huomionarvoista on, että Kanta-Häme on Uudenmaan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen lisäksi ainoa manner-Suomen maakunta, joka on saanut muuttovoittoa muista maakunnista tammi-elokuun aikana. Myös lähtömuutto maakuntien välillä oli Kanta-Hämeessä pienempää kuin neljänä edellisenä vuotena vastaavaan aikaan. Ulkomailta muuttovoittoa saatiin 165 hengen verran.

Hämeenlinnan seutukunta on saanut tammi-elokuun aikana väestönlisäystä 99 henkilöä, mikä on seurausta Hämeenlinnan kaupungin positiivisesta väestönkehityksestä. Kuntien välisessä muuttoliikkeessä vuoden alusta Hämeenlinnan seutukunta on saanut nettomuuttoa +235 asukasta. Elokuussa seutukunnan väkiluku laski 49 henkilöllä.

Riihimäen seudulla Riihimäen kaupunki on saanut väestönlisäystä tammi-elokuun aikana. Myös Lopella asukasmäärä on kasvanut vuoden alusta.