Julkaistu

Elokuun väestökehitys oli yllättävän maltillinen

Kanta-Hämeessä oli elokuun lopussa 170 766 asukasta. Maakunnan väkiluku on laskenut vuoden alusta 159 asukkaalla. Opiskelijoiden lähdöstä huolimatta elokuun väestönkehitys oli kuitenkin erittäin maltillinen. Esimerkiksi Hämeenlinnan seudulle muutti elokuussa enemmän uusia asukkaita kuin sieltä pois.

Tammi-elokuun väkiluvun lasku johtuu maakunnassamme pääasiassa luonnollisen väestönkasvun negatiivisuudesta. Tällä hetkellä lapsia syntyy Kanta-Hämeessä, ja lähes koko maassa, ennätysvähän. Ainoastaan Uusimaa, Pohjois-Pohjanmaa ja Ahvenmaa ovat saaneet voittoa luonnollisesta väestönlisäyksestä.

Muuttovoitto tasoittaa luonnollisen väestönlisäyksen tappiota

Luonnollisesta väestönlisäyksestä koettu tappio tasoittuu muuttovoitolla muista maakunnista ja ulkomailta. Tulomuuttajia oli tammi-elokuun aikana 133 enemmän kuin lähtijöitä ja maahanmuuttajia 181 enemmän kuin maasta pois muuttaneita.

Muuttovoitto muista maakunnista Kanta-Hämeeseen on ollut yhtä suotuisaa viimeksi vuonna 2011.

Tammi-elokuussa väkiluku on kasvanut kunnittain tarkasteltuna Humppilassa, Hämeenlinnassa, Lopella ja Tammelassa. Seutukunnista Hämeenlinnan seutu on ollut voittoisa.

Muuttoliikkeen ansiosta voittoa on tullut Humppilan, Hämeenlinnan, Lopen ja Tammelan lisäksi myös Riihimäelle. Seuduittain tarkasteltuna sekä Hämeenlinnan että Riihimäen seudut ovat saaneet uusia asukkaita muuttoliikkeestä.

Vuoden alusta maakuntatasolla muuttoliikkeen ansiosta voittajia ovat Kanta-Hämeen lisäksi olleet ainoastaan Pirkanmaa, Uusimaa ja Varsinais-Suomi.

Tutustu tästä alla olevasta esityksestä tuoreimpaan väestökatsaukseen. Esityksen saa koko ruudun kokoiseksi klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa nuolta. Koko ruudun näytöstä pääsee palaamaan ESC-näppäimellä.

Väestökatsauksen ja muut tilastografiikkamme löydät Ennakointi- ja tietopalvelut -otsikon alta.