herkkujen häme, ruokamaakunta, pizza, leipää, kauraa, rapuja, suklaata, viiniä, marjoja, vihanneksia

Julkaistu

Hämäläisten ruokaherkkujen siivittämänä Kanta-Häme julistautuu ruokamaakunnaksi 17.8.2023

Hämäläinen ruokaperinne on saanut vaikutteita idästä ja lännestä. Maakuntaamme halkoivat jo varhain Hämeen Härkätie ja Ylinen Viipurintie, joiden kautta ruokakulttuurin uudet tavat kulkeutuivat toreille ja koteihin.

Lähiruoka kulkee meillä suorinta reittiä ruokapöytään. Se tarkoittaa puhtautta ja vastuullista tuotantoa. Hämeessä, täällä aitojen makujen maakunnassa kannattaakin lähteä omalle herkuttelukierrokselle. Löydät Vanajan kalaa, lähitilan pihvilihaa, puhtaita vihanneksia, viinejä, sahtia, riistaruokia, härkäpapuja, marjaherkkuja, aitoa hunajaa, suklaamestarien luomuksia ja proteiinin lähteenä kokkailussa käytettäviä hyönteisiäkin.

Meillä on myös laaja kattaus tunnelmallisia ravintoloita ja kahviloita sekä mahdollisuus tutustua kyliin ja maaseudun tarjontaan.

Sanomattakin on siis selvää, että Häme on ruokamaakunta ja sellaiseksi me haluamme julistautua – Herkkujen Hämeeksi.

Meiltä löytyy valtavan hieno ja monipuolinen tarjonta aitoja ja puhtaita makuelämyksiä. Haluammekin toivottaa kaikki tervetulleeksi ruokamatkailemaan Hämeeseen – aitoon ruokamaakuntaan. Herkkujen Häme ja Hämeen Sanomien Tähtitapahtuma kokoavat elokuussa hienon kattauksen Hämeenlinnan torille, kannattaa tulla kauempaankin maistelemaan!

sanoo Hämeen maakuntajohtaja Toni K. Laine.

Kuka on ensimmäinen ruokamaakuntalähettiläs?

Herkkujen Häme ruokamaakunnaksi julistautuminen tapahtuu Hämeen Sanomien Tähtitapahtuman yhteydessä Hämeenlinnan torilla 17.8. klo 15–19.

Samalla valitsemme ensimmäisen ruokamaakuntalähettilään – kukahan se mahtaa olla?

Tule kanssamme torille tätä selvittämään ja tapaamaan hämäläisen ruoan ahkeria alkutuottajia, fiilistelemään Kimmo Kopran ja varusmiestoimikunnan bändin säveliä ja nauttimaan maukkaista ruoista ja juomista. Luonnonantimista lisätietoa kertomassa ovat myös Hämeen Martat. Emmekä tietenkään unohda kulttuuritarjontaa.

Lapsillekin on luvassa kaikkea kivaa! Vanajavesikeskus tuo torille kalapisteen ja paikalla ovat myös Keskiaikafestivaalien elävöittäjät Noita Heli, Luffa ja Veriturpa.

Herkkujen Häme -tapahtumasta tehdään Kanta-Hämeeseen joka vuotinen yhteinen koko perheen herkuttelutapahtuma.

Vinkit ja lisätiedot

Tapahtumasta voi suunnata Hämeen linnalle Keskiaikafestivaalien etkoille.

Taste of Häme: https://tasteofhame.fi/herkkujen-hame-17-8-2023-hameenlinnan-torilla/
Hämeen liitto: https://hameenliitto.fi/tilaisuudet/merkkaa-kalenteriin-herkkujen-hame-ja-hameen-sanomien-tahtitapahtuma-elokuussa/
Proagria: https://www.proagria.fi/tapahtumat/herkkujen-hame-hameenlinnassa

Lisätietoja: Hämeen liitto, Jaana Laakso, maakuntajohtajan assistentti, 050 370 1417 tai jaana.laakso(a)hame.fi