Hämeen liitto, rakennus, Suomen lippu, Hämeen maakuntalippu, liputuspäivä

Julkaistu

Hämeen ilves kiipeää salkoihin 21.12.2021

Liputuksella juhlistetaan hämäläisyyttä ja korostetaan kuulumista Kanta-Hämeen maakuntaan, jonka muodostavat kaikki alueen asukkaat, kunnat, yhteisöt ja yritykset.

Hämeen liitto kannustaa kaikkia hämäläisiä, ulkohämäläisiä ja Hämeen faneja nostamaan lipun salkoon tiistaina 21.12.2021.

Aina kun näet Hämeen upean ilveksen salossa, ota kuva ja merkitse some-kanavissa @hameenliitto. Jaetaan yhdessä hämäläistä yhteenkuuluvuutta!

Hämeen maakuntalippu

Hämeen maakuntavaakunan ja -lipun ilves-tunnus on esiintynyt ensimmäisen kerran 21.12.1560. Häme sai vaakunan Ruotsin kuninkaan Kustaa Vaasan hautajaisissa ja se on kuvattuna myös muiden Suomen herttuakunniksi katsottujen maakuntien, Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Karjalan ohella kuninkaan hautamuistomerkissä Uppsalan tuomiokirkossa.

Muiden mainittujen maakuntien symbolit ovat vanhempaa perua, mutta Hämeen ilves näyttäytyy ensimmäisen kerran tässä yhteydessä.

Maakuntalipun voi nostaa salkoon kuka tahansa monenlaisina ilon, juhlan ja surun päivinä, sillä Suomessa on varsin salliva liputuskulttuuri.

Hämeen maakuntalippua tulee kohdella ja kunnioittaa kuin Suomen lippua. Maakuntalippua voi käyttää liputukseen itsenäisesti tai juhlavammin Suomen lipun kanssa.

Hämeen maakuntalipun voi hankkia täältä.