Julkaistu

Kanta-Hämeessä käynnistyy laajennettuun todellisuuteen liittyvä hanke

Laajennetun todellisuuden (XR) teknologiat ovat kehittyneet viime vuosina huimalla tahdilla. Uusia teknologioita hyödynnetään nykyisin jo monilla teollisuuden aloilla ja XR-teknologia tarjoaa myös suomalaisille yrityksille mahdollisuuden kehittää ja luoda uutta liiketoimintaa.

Haasteena on löytää teknologioille parhaat käytännön sovelluskohteet, eikä monillakaan yrityksillä ole vielä riittävästi tietoa tai kokemusta niiden mahdollisuuksista. Tähän haasteeseen Hämeen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto tarttuvat yhdessä. Hankkeen pääasiallinen kohderyhmä on suunnittelutyötä tekevät yritykset, mutta hanke on avoin kaikille uusista teknologioista kiinnostuneille yrityksille ja julkiselle sektorille Kanta-Hämeen alueella.

Hanke on käynnissä 1.5.2023–30.4.2024 välisen ajan. Rahoitus jakautuu toteuttajien kesken seuraavasti: Hämeen ammattikorkeakoulu Oy 57 980 euroa ja Tampereen yliopisto 56 121 euroa. Rahoitus on aluekehittämiskeskusteluissa sovittua valtion ja maakuntien sopimuksellisuuden edistämiseen tarkoitettua Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahaa.

Katso maakuntahallituksen kokousasiakirjat tästä linkistä (siirryt osoitteeseen hameenliitto.tweb.fi uudessa ikkunassa)