Julkaistu

Marraskuu toi maakuntaan uusia hämäläisiä

Vuoden alusta maakunnan väkiluku on toki laskenut 209 asukkaalla, mutta lukema on parempi kuin viime vuonne vastaavaan aikaan, jolloin väkiluvun lasku oli 338 asukasta, ja toissa vuonna 1 170 asukasta.

Kuluneena vuonna muuttovoitto muista maakunnista ja ulkomailta on ollut hyvää. Tulomuuttoja muualta Suomesta oli 159 enemmän kuin maakunnasta lähteneitä, ja ulkomailta Hämeeseen muutti 303 asukasta enemmän kuin oli lähtijöitä. Positiivinen nettomuutto oli yhteensä siis 462 asukasta tammi-marraskuun aikana.

Tammi-marraskuussa väestö on kasvanut Hämeenlinnassa, Lopella ja Tammelassa. Seutukunnista Hämeenlinnan seutu on ollut väestönkasvun osalta voitokas.

Muuttoliikkeen ansiosta voittoa on tullut Forssaan, Humppilaan, Hämeenlinnaan, Lopelle, Riihimäelle ja Tammelaan. Seutukuntin osalta Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduille.

Kun tarkastellaan laajemmin maakuntien välistä muuttoliikettä, on Kanta-Häme tänä vuonna ollut yksi harvoista voittajista. Positiivisen muuttoliikkeen ansiosta uusia asukkaita ovat lisäksemme saaneet ainoastaan Päijät-Häme, Pirkanmaa, Uusimaa ja Varsinais-Suomi.

Tutustu tästä alla olevasta esityksestä tuoreimpaan väestökatsaukseen. Esityksen saa koko ruudun kokoiseksi klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa nuolta. Koko ruudun näytöstä pääsee palaamaan ESC-näppäimellä.

Väestökatsauksen ja muut tilastografiikkamme löydät Ennakointi- ja tietopalvelut -otsikon alta.