Julkaistu

Marraskuun syntyvyys oli ennätysalhaalla

Syntyneiden vähäinen määrä ja ihmisten kuolleisuuden kasvu johtivat Kanta-Hämeessä marraskuussa aiempaa heikompaan luonnolliseen väestönkehitykseen.

Tilastokeskuksen väestön ennakkotietojen mukaan maakunnan syntyvyys oli marraskuussa erittäin alhainen. Syntyneitä oli ainoastaan 77. Lukema on alhaisin sitten vuodesta 1990 alkaneen mittaushistorian aikana.

Samaan aikaan kuolleisuus on korkealla tasolla, sillä marraskuussa kuoli 199 henkilöä. Luonnollinen väestönkehitys oli näin ollen 122 henkilöä negatiivinen. Myös tämä on mittaushistorian heikoin tulos tähän asti. Luonnollinen väestönkehitys lasketaan siten, että kuukauden aikana syntyneiden määrästä vähennetään kuolleiden henkilöiden määrä.

Maahanmuutto säilyi positiivisena. Nettomaahanmuuttoa oli +136 henkilöä ja tämä nostikin väestönkehityksen lievästi positiiviseksi, sillä Kanta-Hämeen väestömäärä lisääntyi kuukauden aikana kolmella henkilöllä.

Kanta-Hämeen väkiluku oli marraskuussa 169 718 henkilöä. Forssan seudulla oli 31 637 asukasta, Hämeenlinnan seudulla 93 879 ja Riihimäen seudulla 44 202.

Marraskuun työllisyystilastot julkaistaan perjantaina 22.12. Päivitämme tällöin myös elinvoimakatsauksen Hämeen liiton verkkosivuille.

Lisätietoa:

Jukka Lidman, maakunta-analyytikko, p. +358 50 479 2541
[email protected]