Julkaistu

Muuttoliike Kanta-Hämeeseen on kasvanut

Muuttovoittoputki jatkuu, sillä tammi-heinäkuun aikana tulomuuttajia muista maakunnista oli 221 enemmän kuin lähtijöitä ja maahanmuuttoja 158 enemmän kuin maastamuuttoja.

Maakuntaan muutti alkuvuonna yhteensä 5 033 asukasta, lähtijöitä oli 4 812. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna tulomuuttajia oli nyt 127 enemmän ja lähtömuuttajia 49 henkilöä enemmän.

Tulomuuttoa Kanta-Hämeeseen on ollut tämän vuoden tammi-heinäkuussa enemmän kuin viimeiseen kahdeksaan vuoteen. Muuttoliike on siis kasvanut, koronasta huolimatta.

Muuttovoittoa kaikille seutukunnille

Väestönkasvua Kanta-Hämeen kunnista tammi-heinäkuun aikana saivat Humppila, Hämeenlinna, Loppi ja Tammela. Seutukunnista väkiluku kasvoi Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla.

Muuttoliikkeen ansiosta muuttovoittoa sen sijaan tuli kaikkiin seutukuntiin. Kuntien välisessä muuttoliikkeessä voittoa on vuoden alusta tullut Forssaan, Hausjärvelle, Humppilaan, Hämeenlinnaan, Lopelle, Riihimäelle ja Tammelaan.

Maakuntien välisessä muuttoliikkeessä lisää asukkaita ovat vuoden alusta saaneet ainoastaan Kanta-Häme, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Uusimaa ja Varsinais-Suomi.

Tutustu tästä alla olevasta esityksestä tuoreimpaan väestökatsaukseen. Esityksen saa koko ruudun kokoiseksi klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa nuolta. Koko ruudun näytöstä pääsee palaamaan ESC-näppäimellä.

Väestökatsauksen ja muut tilastografiikkamme löydät Ennakointi- ja tietopalvelut -otsikon alta.