Julkaistu

Pianotaiteilija Erkki Korhonen on uusi Hämeen ruokamaakuntalähettiläs

Hämeenlinnan tori täyttyi jälleen tänä vuonna herkuista, hyvästä tunnelmasta ja iloisista ihmisistä. Toista kertaa järjestetyssä Herkkujen Häme -tapahtumassa uusittiin Hämeen ruokamaakunnan julistus ja valittiin uusi ruokamaakuntalähettiläs.
iloisia ihmisiä torilla, kesä, ruokamaakuntalähettiläs, tapahtuma
Kuvassa vasemmalta: Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja Antti Ahonen, Hämeen Sanomien päätoimittaja Tuulia Viitanen, pianotaiteilija, Hämeen ruokamaakuntalähettiläs 2024 Erkki Korhonen, Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtaja Johannes Koskinen ja Hämeen maakuntajohtaja Toni K. Laine.

Kansainvälisesti tunnettu pianotaiteilija, hämäläinen Erkki Korhonen peri ruokamaakuntalähettilään pestin ja lupaa viedä hämäläisen ruokakulttuurin ja -perinteen ilosanomaa eteenpäin.

Lähettiläs mainitsee myös Hämeen hyvät marja- ja sienimetsät sekä Vanajaveden laaksossa kasvavat hedelmät, omenat ja päärynät. Ja uudet perunat, etenkin Lopen peruna, se on jo oma käsitteensä.

Hämeessä on aikoinaan viljelty parsaa, mutta silloin siitä ei oikein osattu nauttia tai syödä sitä oikein. Lähettiläs toivookin parsaviljelyn elvyttämistä – tässäpä hyvä vinkki viljelijöille ja puutarhoille.

Hämäläisille ravintoloille ruokamaakuntalähettiläällä on toive tai jopa haaste.

Herkkujen Häme -tapahtuma kokosi tänäkin vuonna laajan kattauksen lähituottajia ja ruoka-artesaaneja Hämeenlinnan torille. Mukana oli myös muutamia hämäläisravintoloita esittelemässä omaa tarjontaansa maisteluannoksina.

Tapahtuma ja ruokamaakuntalähettilään valinta järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2023. Ensimmäisenä lähettiläänä toimi oopperalaulaja Waltteri Torikka. Ruokamaakuntalähettiläs valitaan aina vuodeksi kerrallaan.

Herkkujen Häme -tapahtuman pääjärjestäjinä tänä vuonna toimivat Hämeen liitto, Hämeen Sanomat, ProAgria Etelä-Suomi, MTK Häme ja Hämeenlinnan kaupunkikeskusta ry. Järjestelyissä mukana olivat myös HAMK Bio sekä Maa- ja kotitalousnaiset.