Julkaistu

Riihimäki ja Hämeenlinna houkuttelevat muuttajia

Maakuntien välinen muuttoliike näyttäytyy Kanta-Hämeelle tammi-lokakuussa positiivisena, sillä maakunnasta pois muutti ainoastaan 10 asukasta. Tilanne oli nyt selvästi parempi kuin seitsemänä edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Erityisesti lähtömuutto maakunnasta on vähentynyt merkittävästi.

Maakuntien välisessä nettomuutossa Kanta-Häme sijoittui Suomen neljänneksi parhaaksi, Uudenmaan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen jälkeen. Nettomuutto, eli maakuntien välisen tulo- ja lähtömuuton erotus, kasvoi viime vuoteen verrattuna +626 hengellä.

Syntyvyyslukujen jatkaessa edelleen negatiivista trendiä, on väestönlisäystä kuitenkin saatu, kun Riihimäelle ja Hämeenlinnaan on muuttanut uusia kantahämäläisiä.

Lokakuussa Riihimäen seutu sai maakunnan seuduista ainoana väestönlisäystä, kun uusia asukkaita muutti seudulle muista maakunnista ja ulkomailta. Hämeenlinnan seutu on puolestaan ainoa, jossa väestön kokonaismäärä on kasvanut vuoden alusta.

Muuttovoittoakin maakuntaan tuli ulkomailta 209 asukkaan verran, mikä on 137 henkilöä enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.