Julkaistu

Väestökehityksen suunta on ylöspäin

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan heinäkuun 2019 lopussa väkiluku Kanta-Hämeessä oli 171 258 henkeä. Väkiluku on vuoden alusta laskenut 106 hengellä, mutta väestön kokonaismuutos on ensimmäisellä puolikkaalla parempi kuin aiempina kolmena vuotena vastaavaan aikaan.

Luonnollinen väestönlisäys kuitenkin jatkaa negatiivista trendiä koko maassa. Tammi-heinäkuussa Kanta-Hämeessä syntyneitä oli 366 vähemmän kuin kuolleita, koko maan tasolla syntyneitä oli lähes 5000 vähemmän kuin kuolleita.

Tarkasteltaessa tammi-heinäkuuta, maakuntien välinen muuttoliike osoittautuu Kanta-Hämeelle ilahduttavan positiivisena. Muuttovoittoa maakuntaan saatiin 146 asukasta. Edellisen kerran muuttovoitto on ollut samoissa lukemissa vuonna 2011. Tulijoita on ollut nyt enemmän kuin poismuuttavia niin maakuntien välisessä muuttoliikkeessä, kuin nettomaahanmuutossa.

Hämeenlinnan seutu kasvoi heinäkuussa 108 henkilöllä. Vuoden alusta Hämeenlinnan seutu on saanut kuntien välisessä muuttoliikkeessä nettomuuttoa +145 asukasta. Riihimäen seudulta Riihimäen kaupunki on saanut väestönlisäystä tammi heinäkuun aikana ja myös Lopella väestö on kasvanut hieman vuoden alusta.

Kanta-Häme ylsi tammi-heinäkuussa maakunnista neljänneksi parhaaksi maakuntien välisessä nettomuutossa. Vuoden alusta nettomuutto oli +146 asukasta.