Julkaistu

Väkiluvun väheneminen on hidastunut

Maakunnan asukasmäärä on vuoden alusta vähentynyt vain 33 asukkaalla. Viime vuonna vastaan aikaan laskua oli 151 henkilöä. Hämeenlinnan ja Riihimäen seudut saivat toukokuussa lisää asukkaita.

Muuttovoitto muista maakunnista ja ulkomailta jatkuu edelleen. Tulomuuttajia muualta Suomesta oli 140 enemmän kuin lähtijöitä, ja maahanmuuttoja 122 enemmän kuin poismuuttoja. Positiivista nettomuuttoa oli siis yhteensä 262 asukkaan verran.

Viime vuoden tammi-toukokuuhun verrattuna maakuntien välistä tulomuuttoa Kanta-Hämeeseen oli 101 asukasta enemmän, lähtijöitä 62 enemmän.

Toukokuussa pieni nitkahdus muuttoliikkeessä

Verrattaessa kuluvan vuoden toukokuuta aiempien vuosien vastaavaan aikaan, ja koronaepidemiasta johtuvia vaikutuksia peilaten, on muuttoliikkeessä nähtävillä lievää hiipumista.

Toukokuussa maakunnan tulo- ja lähtömuuttoa muiden maakuntien välillä oli vähemmän kuin kahdeksaan aikaisempaan vuoteen. Myös maahan- ja maastamuutoissa oli normaalia hiljaisempaa.

Kaikki Kanta-Hämeen seudut ovat kuitenkin saaneet muuttoliikkeestä voittoa tammi-toukokuussa.

Tutustu tästä alla olevasta esityksestä toukokuun väestökatsaukseen. Esityksen saa koko ruudun kokoiseksi klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa nuolta. Koko ruudun näytöstä pääsee palaamaan ESC-näppäimellä.

Väestökatsaukset löytyvät myös täältä: Hämeen liiton väestökatsaukset.