Ruokahävikin vähentämiseen keskittyvä CIBUS-hanke (Cutting Food Loss and Waste in Europe) toteuttaa sidosryhmäkyselyn ruokahävikin ja ruokajätteen vähentämiseen liittyvistä haasteisista.
Mitä käytännön esteitä kohtaat ruokahävikin ja -jätteen vähentämisessä? Puuttuuko meiltä teknologiaa? Puuttuko meiltä vielä riittävää osaamista? Tai kenties mahdollistavaa poliittista ohjausta? Kerro meille ajatuksesi!
CIBUS-hankkeen kysely sidosryhmille on auki 30.11.2024 saakka.
Kartoitamme kyselyllä erityisesti kantahämäläisten toimijoiden ruokahävikin vähentämiseen liittyviä tarpeita. Kysely on osa alueellisen analyysin muodostamista.
Vastaukset auttavat meitä tunnistamaan puutteita ja mahdollisuuksia ruokaketjun eri vaiheissa. Kyselyn tulokset antavat arvokasta tietoa siitä, millaisia kohdennettuja toimia ja ratkaisuja voimme tehdä ruokahävikin ehkäisemiseksi maakunnallisella tasolla.
Kyselyyn on mahdollista vastata myös haastatteluna. Ole meihin yhteydessä, niin sovitaan sopiva ajankohta.
Lisätietoa CIBUS-hankkeesta löydät Interreg Europen verkkosivuilta sekä Hämeen liiton verkkosivuilta.
Hankkeen suomalaiset kumppanit ovat Hämeen liitto ja Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK. Kanta-Hämeessä työ keskittyy Kestävän kasvun Häme 2022–2025 maakuntaohjelman toteuttamiseen ja päivittämiseen.
PS. Etsimme sidosryhmiä mukaan yhteistyöhön. Jos hanke herättää mielenkiintosi ja haluat osallistua mukaan, ota yhteyttä! Sidosryhmät ovat tervetulleita kumppanitapaamiseen, jonka järjestämme Hämeenlinnassa tammikuussa 2025.
Cutting Food Loss and Waste in Europe eli CIBUS-hankkeella tavoitellaan ruokahävikin vähentämistä kaikissa tuotantoketjun vaiheissa kahdeksalla eurooppalaisella alueella. Tämä saavutetaan kehittämällä alueiden kyvykkyyksiä parantaa ja uudistaa ohjauskeinoja, jotka vauhdittavat ruokahävikin ja -jätteen vähentämistä.
Yhteydenotot ja lisätiedot
Hämeen liitto, Julia Jokelin, projektipäällikkö, p. +358 40 584 5897, [email protected]