Julkaistu

Vuosi lähti väestötilastollisesti hyvin käyntiin

Tulomuutto Kanta-Hämeeseen oli parempaa kuin aiempina vuosina tammikuussa, lähtömuuttoa oli hieman enemmän kuin vuosi sitten. Usein tammikuussa monet vaihtavat paikkakuntaa esimerkiksi opiskeluiden perässä. Muuttovoiton määrä muualta Suomesta kasvoi edellisiin vuosiin verrattuna. Seutukohtaisesti Hämeenlinnan ja Riihimäen seudut saivat muuttovoittoa. Riihimäen seutu erottui tammikuussa edukseen myös saadessaan väestönlisäystä.

Tammikuun aikana Hämeeseen syntyi 96 lasta, ja syntyneiden määrä pysyi samoissa lukemissa kuin muutamana aiempana vuonna. Kuolleiden määrä oli myös viime vuosien tasolla. Luonnollinen väestönlisäys oli näin ollen negatiivinen.

Maahanmuuttoja oli vähemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Maakuntaan ulkomailta muuttaneita oli 30 asukasta. Lähtijöitä tammikuussa oli 6 henkeä, ja maastamuuttojen määrä vähenikin viime vuoteen verrattuna. Nettomaahanmuutto kasvoi edellisistä vuosista.

Tammikuussa väkiluvun korjausluvut ovat poikkeuksellisen isoja. Korjaukset johtuvat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehdyistä oikaisuista.

Jesse Marola, maakunta-analyytikko, Hämeen liitto

Tutustu tästä alla olevasta esityksestä tuoreimpaan väestökatsaukseen. Esityksen saa koko ruudun kokoiseksi klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa nuolta. Koko ruudun näytöstä pääsee palaamaan ESC-näppäimellä.

Väestökatsauksen ja muut tilastografiikkamme löydät Ennakointi- ja tietopalvelut -otsikon alta.