Julkaistu

Vuosikolmanneksella väkiluvussa pientä kasvua

Kanta-Hämeen väestön kokonaismuutos oli ensimmäisellä vuosikolmanneksella (tammi-huhtikuu) parempi kuin aiempana kolmena vuotena vastaavaan aikaan. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan huhtikuun lopussa väkiluku oli 171 178. Vuoden alusta asukkaiden lukumäärä on laskenut 186 hengellä. Tilanne on kuitenkin parantunut viime vuodesta, jolloin vastaavaan aikaan laskua oli 360 henkeä.

Tarkasteltaessa kuukausimuutoksia, maakunnan väkimäärä kasvoi maaliskuusta huhtikuuhun 41 hengellä. Seutukunnissakin tapahtui kasvua huhtikuussa, kun Forssan seutu sai 2 henkeä lisää, Hämeenlinnan seutu 20 ja Riihimäen seutu 19. Edellinen kasvun kuukausi koettiin Kanta-Hämeessä kesäkuussa 2017.

Kanta-Häme on tällä ensimmäisellä vuosikolmanneksella niiden harvinaisten maakuntien joukossa, joissa maakuntien välinen nettomuutto on positiivinen. Vuoden alusta maakuntaan tulijoita oli 34 henkilöä enemmän kuin poismuuttaneita. Viimeksi Kanta-Hämeessä maakuntien välinen nettomuutto ensimmäisellä vuosineljänneksellä on ollut positiivinen vuonna 2011.

Luonnollinen väestönlisäys jatkaa negatiivista trendiä

Kanta-Hämeessä syntyneitä oli 264 vähemmän kuin kuolleita, näin ollen luonnollinen väestönlisäys on edelleen negatiivista. Ensimmäisen vuosikolmanneksen aikaan luonnollinen väestönlisäys on ollut positiivista viimeksi vuonna 2008.

Nettomuuttoa, eli maakuntien välistä nettomuuttoa ja nettomaahanmuuttoa, tarkasteltaessa jäätiin plussan puolelle 91 hengellä. Negatiivinen väestönlisäys käänsi kokonaismuutoksen kuitenkin miinukselle. Muuttovoittoa saatiin 57 hengen verran ulkomailta.

Vuoden ensimmäisellä vuosikolmanneksella Riihimäen (+24) ja Lopen (+6) väkiluvut ovat kasvaneet. Nettomuutto oli positiivista näiden kahden lisäksi myös Hämeenlinnassa, Forssassa, Jokioisilla.