Julkaistu

Waltteri Torikka on ensimmäinen Hämeen ruokamaakuntalähettiläs

Hämeestä löytyy laaja kattaus tunnelmallisia ravintoloita, kahviloita ja herkkupuoteja, puhumattakaan runsaasta lähiruokatarjonnasta: tarjolla on Vanajan kalaa, herkullisia rapuja, lähitilojen pihvilihaa, puhtaita vihanneksia, viinejä, sahtia, riistaruokia, härkäpapuja, marjaherkkuja, hunajaa, suklaamestarien luomuksia ja jopa hyönteisiä kokkailuun!

Häme on ruokamaakunta, se on sanomattakin selvää. Ruokamaakunta ja sen ensimmäinen lähettiläs jatkavat rapujen ja rapumaakunnan siivittämällä tiellä, ja lähettilään tehtävänä on viedä hämäläistä lähiruokasanomaa eteenpäin.

Lähiruoan ystävä, hämäläistynyt oopperalaulaja Waltteri Torikka on ensimmäinen ruokamaakuntalähettiläs. Itsekin yrittäjänä toimivana hän toteaa, että paikallisten lähiruoan tuottajien tukeminen on tärkeää.

Hämäläistynyt oopperalaulaja Waltteri Torikka on ensimmäinen Hämeen ruokamaakuntalähettiläs.

Tähän voi ihan jokainen meistä vaikuttaa kulutustottumuksillaan. Minusta on arvokasta tietää, mistä ruoka on peräisin. Paikallinen ruoantuotanto mahdollistaa sen tiedon selvittämisen näin lähiruoan ystävänä,

Waltteri Torikka sanoo.

Ruokamaakuntalähettiläs vinkkaa metsästämisen, marjastamisen ja sienestämisen mahtavina harrastusvaihtoehtoina ja toteaa niiden olevan myös erittäin terapeuttisia. Hämeen luonto mahdollistaa tämänkin.

Hämäläinen maaseutu ja luonto puhuttelevat monella tapaa lähiruoan ja herkkujen ystävää, mutta hämäläistä lempiherkkuaan Waltteri Torikka ei tohdi paljastaa.

Meiltä löytyy niin paljon puhtaita makuja ja monipuolista hyvää, etten halua nostaa erikseen mitään tuottajaa toisen yläpuolelle tai paljastaa omaa lempiherkkuani. Jääköön se arvoitukseksi,

tuore ruokamaakuntalähettiläs hymyilee.
Kuvassa vasemmalta maakuntavaltuuston puheenjohtaja Johannes Koskinen, maakuntajohtaja Toni K. Laine, ruokamaakuntalähettiläs Waltteri Torikka ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Antti Ahonen.

Herkkujen Häme -tapahtumasta joka vuotinen perinne

Herkkujen Häme -ruokamaakunnaksi julistautuminen tapahtui Hämeen Sanomien Tähtitapahtuman yhteydessä Hämeenlinnan torilla. Tilaisuuden avasivat Hämeen maakuntajohtaja Toni K. Laine ja Hämeen Sanomien päätoimittaja Tuulia Viitanen.

Paikalla oli runsain joukoin herkuttelijoita ja lähiruoan ystäviä, jotka pääsivät nauttimaan maakunnan herkkutarjottimesta ja tapaamaan samalla lähituottajia. Keskiaikafestivaaleilta tutut Noita Heli, Luffa ja Veriturpa viihdyttivät niin lapsia kuin aikuisiakin ja olihan paikalla tietysti myös Vanajavesikeskuksen maskotti Onni-Monni ja puuhapiste lapsille.  

Herkkujen Häme -tapahtumasta tehdään Kanta-Hämeessä joka vuotinen koko perheen ja ystävien yhteinen herkutteluhetki, minne kannattaa lähteä kauempaakin.

Tapahtuman pääjärjestäjinä tänä vuonna toimivat Hämeen liitto, Hämeen Sanomat, ProAgria Etelä-Suomi, MTK Häme ja Hämeenlinnan kaupunkikeskusta ry. Järjestelyissä mukana olivat myös HAMK Bio sekä Maa- ja kotitalousnaiset.