Julkaistu

Uuden EAKR-ohjelmakauden ensimmäinen rahoitushaku on avattu

Tässä haussa maakuntien EAKR-hankkeille myönnetään yhteensä enintään 23 miljoonaa euroa. Hämeen liitolla on jaettavissaan tästä potista 3,986 miljoonaa euroa.

Haut ovat nyt avoinna ja rahoitusta haetaan uuden kauden sähköisessä EURA 2021 -järjestelmässä. Hankkeita voi hakea alueellisina, ylimaakunnallisina tai ylialueellisina. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät EURA 2021 -järjestelmän hakuilmoituksesta (Kanta-Häme).

Koska ohjelman hankehaut avautuvat samanaikaisesti eri puolilla Suomea, on järjestelmässä avoinna runsaasti uusia hakuja. Hakijoiden kannattaa käyttää järjestelmässä olevia hakutoimintoja, jotta oikea haku varmasti löytyy,

neuvoo erityisasiantuntija Antti Taronen Uudenmaan liitosta.

Hämeen liitto käsittelee hankehakemukset ja valitsee rahoitettavat hankkeet, jonka jälkeen Uudenmaan liitto tekee niistä juridiset rahoituspäätökset. Haku on avoinna 16.6.2022 saakka.

Haussa etsitään hankkeita, jotka vastaavat kansallisen Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 – EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman innovaatiovalmiuksia ja hiilineutraaliuden toimintalinjoja ja näiden alla olevia tarkempia erityistavoitteita, sekä kunkin maakunnan liiton määrittelemiä omia painotuksia.

Kanta-Hämeen osalta haettavissa hankkeissa tulee osoittaa, että niissä toteutetaan myös Kestävän kasvun Häme -maakuntaohjelman ja älykkään erikoistumisen strategian tavoitteita,

toteaa maakunnan kehittämispäällikkö Marko Mälly.

Katso tarkemmin kehittämisen painopisteet Kanta-Hämeen osalta Rakennerahastot.fi-sivustolta.

Tutustu tästä Kestävän kasvun Häme -maakuntaohjelmaan ja Kanta-Hämeen älykkään erikoistumisen valintoihin. Hakujen tarkat sisällöt esitellään hakuilmoituksissa EURA 2021 -järjestelmässä.