Etusivu / Aineistot ja tietopalvelu / Julkaisut, selvitykset ja raportit / Maakunnallisesti arvokkaat rakennetut kulttuuriympäristöt (2019)

Maakunnallisesti arvokkaat rakennetut kulttuuriympäristöt (2019)

Päivitetty

Hyvin hoidettu ja elinvoimainen kulttuuriympäristö on voimavara, joka lisää hyvinvointiamme. Sillä on myös tärkeä merkitys elinkeinotoimintojemme kehittämisessä ja viihtyisän asuinympäristön luomisessa.

Maakunnallisesti arvokkaat rakennetut kulttuuriympäristömme on edellisen kerran arvotettu ja luetteloitu Rakennettu Häme. Maakunnallisesti arvokas rakennusperintö –julkaisussa vuonna 2003. Rakennusperintökohteissa ja niiden arvotuksessa on tämän jälkeen tapahtunut muutoksia.

Teimme kohteista päivitysselvityksen, jonka lähtökohtana olivat Kanta-Hämeen maakuntakaavassa 2006 osoitetut arvokkaat rakennetut kulttuuriympäristöt ja maakuntamme kuntien rakennusperintöinventoinnit sekä voimassa olevat kaavat.

Olemme koonneet maakunnallisesti arvokkaat rakennetut kulttuuriympäristöt myös virtuaaliseen tarinakarttaan. Lähde virtuaalikierrokselle maakuntamme kulttuuriympäristöihin alla olevasta linkistä.

Huom! Tarinakartta on tilapäisesti poissa käytöstä.

Maakunnallisesti arvokkaista rakennetuista ympäristöistä voi kysyä tarkemmin maakuntainsinööriltämme, Paula Mustoselta. Katso yhteystiedot Henkilöstö-sivulta.