Kanta-Hämeen korona-exit: Unelmat, tavoitteet ja toteutus
Hakija | Hämeen Yrittäjät ry |
Myönnetty rahoitus | 58 335,20 € |
Kustannusarvio | 83 336,00 € |
Toteutusaika | 1.6.-31.12.2020 |
Hankkeella pyritään sekä lieventämään koronaepidemian välittömiä kielteisiä yritysvaikutuksia sekä aluetaloudellisia vaikutuksia ja nopeuttaa kriisin jälkeistä toipumista ja jälleenrakennustyötä. Hankkeen kautta tuomme akuuttia apua 200 yrityksen selviytymisen tueksi ja autamme tuhatta yritystä löytämään paluun kasvun ja kehityksen polulle. Toimenpiteet tulevat kohdistumaan yli 90 % kaikista maakunnan yrityksistä. Hankkeen keskeinen tavoite on Häme-ohjelman mukaisesti maakunnan muutosjoustavuuden lisääminen. Onnistumme tässä tukemalla uudistumista ja yhdistelemällä uudella tavalla jo olemassa olevia palveluita ja rakenteita.
Tavoitteena on löytää pysyviä toimintatapoja, jotka ovat toteutettavissa nykyisillä resursseilla. Hankeen tavoitteet saavutetaan kolmen työpaketin muodostaman kokonaisuuden avulla.
Työpaketti 1
Tehokkaan tiedottamisen ja ajantasaisen tiedon avulla yritysten aktiivisuus yksinyrittäjätuen sekä mahdollisen, viikolla 23 päätettävän, yleistuen hakuun lisääntyy. Hankehakemuksen jättöhetkellä yksinyrittäjätukea Kanta-Hämeessä on jakamatta yli kaksi kolmannesta myöntövaltuudesta ja sitä riittäisi vielä yli 2000 yritykselle.
Työpaketti 2
Neuvontaan ja henkiseen tukeen osoitetaan lisäresurssia. Akuuttilisäapu auttaa kriisiytyvää yritystä vaikeimman hetken yli. Konkurssien määrä on kasvanut Suomessa noin 10 % viikkoon 19 mennessä. Hankkeen tehtävä on lieventää tätä kehitystä.
Työpaketti 3
Hankkeessa tehdään maakuntatasoinen selviytymissuunnitelma, jonka tavoitteena on koota tarvittavat toimenpiteet yritysten ja koko maakunnan palauttamisesta takaisin kasvun ja hyvinvointia tuottavan kehittymisen poluille. Paketissa pilotoidaan myös maakunnallista kasvupolkua yrityksille.
Työpaketti 4
Suorakontaktoidaan Kanta-Hämeen keskisuuret ja suuret yritykset sekä pääosa yli 20 henkilöä työllistävistä yrityksistä. Tavoitteena tunnistaa investointihalukkaita yrityksiä ja nostaa niiden valmiuksia 2021 alussa alkaviin hankerahoituksiin. Kohteena vihreän kasvun ja digitalisaatiohankkeet. Toiminta tukee alueellisen kasvun käynnistymistä koronakriisin jälkeen. Edelleen toteutetaan yritysten toiminnan jatkuvuuden tukea tunnistaen ja ohjaten palvelupolkuihin omistajanvaihdospalveluiden tarpeessa olevia yrityksiä.